lienke-profile-picture
Designer profiel

Lienke Raben

“Design in de breedste zin van het woord is overal om ons heen, alles is ontworpen. Ik vind het super interessant dat over elk ding is nagedacht en er een reden is dat het zo werkt of er zo uitziet.”

Instagram: @lienkeraben

Website: www.lienkeraben.com

Locatie: Amsterdam

Design in de breedste zin van het woord is overal om ons heen, alles is ontworpen. Ik vind het super interessant dat over elk ding is nagedacht en er een reden is dat het zo werkt of er zo uitziet. Ik heb design om die reden ook altijd interessanter gevonden dan kunst, ondanks er natuurlijk veel overlap is. Specifieker grafisch of wat breder visual design heeft me altijd aangesproken.

Ik heb altijd graag getekend en ‘gedoodled’ en voel me aangetrokken tot goede kleurenpaletten, vormen, patronen en typografie. Op print maar ook in bijvoorbeeld architectuur, interieur en kleding. In mijn werk experimenteer ik ook graag met kleur, patronen en letters.

Het is tof als mensen prints van je kopen maar misschien nog wel toffer als mensen je werk dragen! In mijn eentje t-shirts produceren is best een klus dus een samenwerking waarbij ik alleen het ontwerp op me hoefde te nemen leek me leuk 🙂

“Ik heb een muurschilder bedrijfje dat Wallnuts heet, maar ik ben allergisch voor walnoten.”

doodle_transparant

Doodle

Als ik in een creative block zit dan helpt het om gewoon zonder nadenken te tekenen en te zien wat er ontstaat. Dit ontwerp is daar het resultaat van en is dus eigenlijk geinspireerd op niet geinspireerd voelen.

Bekijk ontwerp Bekijk ontwerp