Klantenservice

Bekijk de meest gestelde vragen hieronder.

Over Closet-Art

Wie zijn Closet-Art?
Closet-Art is opgericht door Ruben en Pim in 2021. Na een soortgelijk lokaal concept te hebben gezien had Ruben het idee gekregen voor Closet-Art. Hierbij lag de nadruk op de ontwerpers, de kwaliteit en de duurzaamheid van de producten. Samen met Pim is toen het idee uitgewerkt, waarna Closet-Art gestart is.
Kan ik mijn designs ook via Closet-Art verkopen?
Ben jij een designer en geinteresseerd om jouw ontwerp op Closet-Art terug te zien? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We proberen zo spoedig mogelijk te reageren op alle inzendingen.
Hoe kan ik jullie bereiken?
Wij zijn het beste te bereiken via het contactformulier.

Bestellen

Ontvang ik een bevestiging van mijn bestelling?
Nadat je betaalt hebt en de bestelling is afgerond, zul je binnen enkele minuten een bevestiging van je bestelling ontvangen in de mail. Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan eerst je spambox. Wanneer na 10 minuten er nog steeds geen mail binnen is, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.
Kan ik vanuit het buitenland bestellen?
Helaas is bestellen vanuit het buitenland op dit moment nog niet mogelijk. We hopen in de toekomst dit wel toe te laten.
Welke betaalmogelijkheden zijn er?
Op dit moment accepteren wij betalingen via credit card en iDeal.

Verzending & levering

Wat is de verwachte levertijd van mijn bestelling?
De verwachte levertijd is gemiddeld 1 – 3 werkdagen.
Hoe wordt mijn bestelling geleverd?
Je bestelling wordt geleverd in een gerecyclede verzendzakken, gemaakt van kraftpapier. Bij iedere bestelling krijg je ook een kleine flyer met daarop informatie over het ontwerp.
Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten bedragen €3.99 voor bestellingen onder de 50 euro. Vanaf 50 euro wordt de verzending gratis verzonden.

Ruilen & retourneren

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Het is mogelijk om (een deel van) je bestelling te retourneren binnen 14 dagen. Neem voor het retourneren contact op met onze klantenservice via het contactformulier. De kosten van het retourneren komen voor jouw rekening, natuurlijk krijg je wel het aankoopbedrag (indien van toepassing ook de verzendkosten) teruggestort op je rekening.
Wat is de retourtermijn?
De retourtermijn is 14 dagen vanaf de eerste dag na levering.
Is het mogelijk om mijn bestelling te annuleren?
Indien de bestelling nog niet verstuurd is en je nog geen verzendbevestiging hebt ontvangen, is het nog mogelijk om te annuleren. Dit kun je doen door contact op te nemen via het contactformulier. Noem bij de annuelering je ordernummer, zodat we je sneller van dienst kunnen zijn.
klantenservice-shirt-with-scarf